Turkije, westkust
Blijf op de hoogte en volg jojanneke
26 September 2006 | Turkije, Fethiye
Bijzonder mooi was het kanaal van Korinthe, dit kanaal verbind het ionische met het egeische deel van Griekenland. Om 6.00 's morgens kwam de kapitein ons wakker maken toen we bij de ingang van het kanaal waren, zeker de moeite waard om zo vroeg voor uit je nest getrommeld te worden. Heel smal, met aan beide kanten hoge rotswanden. Op sommige plekken is dit kanaal maar 7 mtr diep, en veel te smal naar mijn idee!
Een paar uur later voeren we de haven van Athene binnen. al van verre was hoog op een berg de Acropolis te zien, dus 's middags met de hele crew op culturele excursie. Vanaf de Acropolis had je een super uitzicht over heel Athene, wat een supergrote stad! Ik geloof dat het ook de meest vervuilde stad van Europa is, maar dat zie je vanaf die hoogte nog niet! Het oude stadscentrum van Athene is ook erg leuk, tussen de winkeltjes en terrassen door vind je regelmatig een oud kerkje of plein. 's Avonds uit eten geweest op het meest romantische plekje ever, het dakterras van een heel leuk restaurant met uitzicht op de geweldig mooi verlichte Acropolis, super!
Via een heleboel griekse eilandjes (die dus echt allemaal op os eindigen, Paros, Sikos, Mikanos, Kos...) uiteindelijk doorgevaren naar Bodrum, Turkijke. Weer heel anders dan Griekenland, veel tapijten, turks fruit, waterpijpen, badhuizen en zoete appelthee. De mensen zijn hier zo vriendelijk, en de natuur is zo mooi en puur, Turkije is leuk! Met Aline overheerlijk bezoek gebracht aan de hamam, hebben heerlijk zitten stomen en ons hele lichaam is geschrubd, gewassen en gemasseerd, lekker! Daarna kopje turkse thee en als herboren weer terug komen op de boot.
Na een aantal weken in Turkije liggen we nu in Fethiye nog even te bunkeren, zodat we klaar zijn voor de reis naar Malta, dat betekend ongeveer 4 dagen op zee dobberen...daar hebben we dan nog een charter van 1 week, en dan alweer terug naar Palma en de boot klaar maken voor de winter. en tsja, wat ik dan ga doen daar ben ik nog niet helemaal over uit, haha, maar dat komt nog wel! kussss
26 September 2006 - 22:24
Mr Bwoakkes:
Ahhhh... Oia op Santorini... wat een mooi plekje is dat !
Maar: je kan er niet surfen ! -
01 Oktober 2006 - 13:32
Marinus:
Leuk weer eens wat van je te horen.
Fantastisch om zo rond te reizen, nu het caraibisch gebied nog.
Kom maar snel weer terug, ik mis je. Kunnen we een ritje rond deze eilanden gaan doen.
Ik zie op een foto dat je een kite gebruikt om te zweven, heel goed!
Ik ga zo verder kiten, zie je,
Dikke vette kussen